İhtiyaç kredilerine faiz ayarı! Bankalarda oranlar revize edildi: İşte 100 bin TL’lik kredinin maliyeti

Merkez Bankası Faiz Kararları Kredi Faizlerini Nasıl Etkiledi?

Milliyet.com.tr/ÖZEL Merkez Bankası’nın faiz artışına yönelik aldığı kararların ardından piyasada tüm kredi türlerindeki faiz oranlarında hızlı yükseliş yaşanıyor. Daha uygun maliyetlerle borçlanmak isteyen vatandaşlar, piyasadaki en düşük faiz oranlarını araştırmaya başladı.

MART SONUNDA YÜZDE 3.17 SEVİYELERİNDEYDİ!

25 Mart tarihinde 100 bin TL için ihtiyaç kredisi faizi 36 ay vadede yüzde 2.99’a kadar düşerken, 24 ve 18 ay vadeler için faiz oranı yüzde 3.17’lerdeydi.

Şu anda 100 bin TL için 24 ay vadede ihtiyaç kredisi faizleri %3,39 seviyesine çıktı. 36 ay vadede halen yüzde 2.99 oranından kredi bulunsa da 12-18 ay vadelerde bu oran yine %3,39’a çıkıyor.

AYLIK TAKSİTLER NE KADAR ARTTI?

Yüzde 3.17 faiz oranı üzerinden 18 ay vade ile bir kredi kullanıldığında aylık taksit tutarı 7.977,22 TL idi. 24 ay vadede kredi çekildiğinde ise aylık taksitler 6.640,19 TL’yi buluyordu.

Şu anda yüzde 3.39 faiz oranı üzerinden 18 ay vadede 100 bin TL’lik kredi çekilmek istense aylık taksitler 8.162,86 TL oluyor. 24 ay vade için aylık taksitler 6.834,82 TL tutuyor.

FAİZ YÜKSELİŞİ SÜRECEK Mİ?

Konuyla ilgili Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, faiz yükselişinin devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığını vurguluyor. Nisan ayı enflasyon rakamının bu konuda belirleyici olabileceğini belirtiyor.

Enflasyonun beklentilerin üzerine çıkması durumunda yeni bir faiz artışı olasılığı artarken beklentilerin altında kalması durumunda faiz indirimi gündeme gelebilir. Bu nedenle nisan ve mayıs aylarındaki enflasyon rakamları önem arz etmektedir.

FAİZ DÜŞÜŞÜNÜ BEKLİYOR MUYUZ?

Nisan ve Mayıs aylarındaki enflasyon rakamları faizlerin seyrini belirlemede kritik rol oynayacak. Verilere göre faizlerde artış veya sabitlik görülebilir. Bu nedenle önümüzdeki dönemdeki gelişmeler dikkatle takip edilmelidir.

KREDİ ÇEKMEK MANTIKLI MI?

Bankalar kredi verme konusunda temkinli davranmaktadır. Vadelerin kısalması söz konusu olabilir. Kredi notu yüksek olan ve acil ihtiyacı olan kişilerin kredi kullanmalarında bir sakınca gözükmüyor. Gelişmelere bağlı olarak faizlerde geri çekilme olursa yapılandırma imkanı olabileceği belirtilmektedir.

FAİZLER NEDEN ARTIYOR?

Mevduatlardaki ve kredilerdeki faiz artışı, ilerleyen dönemlerde beklenen faiz indirimleriyle ilgilidir. Uzun vadede faizlerin düşmesi beklenirken, şu anki belirsizlikler nedeniyle faizlerde artış yaşanmaktadır. Bu durum, uzun vadede daha uygun koşullarda kredi kullanma beklentisine ayrıca değinmektedir.

Related Posts

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Asya piyasalarında dalgalı seyir: Ticaret savaşları yeniden gündemde

Asya borsaları, ABD’nin Çin’e yönelik tarifelerinde geri adım sinyali vermemesiyle yön arayışında. Bölgedeki yatırımcılar temkinli davranırken, liderlerden gelen açıklamalar ticari gerilimlerin yeniden tırmanabileceğine işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir