Acelemiz var ,patatesleri çok çabuk pişirmek gerekiyor : Bunun için dahiyane bir numara….

Acelemiz olduğunda ne yapabiliriz ?

Tüm süreç biraz hızlandırılabilir. Patatesleri hazırlamak için acele edeceğinizi biliyorsanız, taze ve tercihen daha küçük parçaları seçin. Daha sonra bunları normalden daha küçük küpler halinde kesin; mantıksal olarak daha küçük parçalar daha hızlı pişecektir.

Bu sefer patatesleri büyük bir tencereye koymayın, küçük bir tencereye koyun ve ısıttığınız sıcak suyla üzerini kapatın. Kaynamaya başladığında suya tuz ekleyin, böylece tuz kaynama noktasının başlangıcını yavaşlatmaz.

Tüm süreci gerçekten hızlandırabilirsiniz.

Kapak kullanın

Bir yemeğin daha hızlı pişmesini/buharlanmasını istiyorsanız kapağını unutmayın. Tencereyi kapakla kapattığınızda içerideki sıcaklık artacak ve ısının dışarı çıkmasına izin verdiğinizde yemek çok daha hızlı hazır olacaktır.

Benzer uygulama kabuklu patatesler için de geçerli:

Kabuklarıyla haşlanacak patatesler için de aynı uygulama geçerli ancak burada gerçekten küçük patatesleri seçmek daha da önemlidir. Bunları bütün olarak pişirerek, yumuşayana kadar geçen süreyi açıkça artırmış olursunuz, bu nedenle mümkün olan en küçük patatesleri seçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir