“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenlere Birbirinden Pratik ve Kolay Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tarifi fikirleri! Kolay ve pratik tariflerle akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tariflerimizi deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var ?

Geleneksel Soğuk Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı su

  • 1 salatalık (rendelenmiş)

  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

  • Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)

  • 1 yemek kaşığı kuru nane

  • Yarım limonun suyu

  • Tuz

  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Yoğurdu bir kaba alın ve çırpıcıyla iyice çırpın.

2. Su ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

3. Rendelenmiş salatalığı ekleyin ve karıştırın.

4. Ezilmiş sarımsak, ceviz, kuru nane, limon suyu ve tuzu ekleyerek çorbanın lezzetini artırın.

5. Karışımı buzdolabında bir süre dinlendirin.

6. Soğuk olarak servis yapın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek sunun.

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan

  • 250 gram dana kıyma

  • 1 büyük boy soğan (rendelenmiş)

  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

  • 2 büyük boy domates (rendelenmiş)

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • Yarım su bardağı su

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • Yarım çay kaşığı pul biber

  • Tuz

Hazırlanışı:

1. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tuzlu suya koyarak acısının çıkmasını sağlayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.

2. Bu sırada kıymalı harcı hazırlamak için, geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek kavurun.

3. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin ve kıyma ile domatesler birbirine karışana kadar pişirin.

4. Domates salçasını suyla incelterek tavaya ekleyin. Karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek harcı ocaktan alın.

5. Patlıcan dilimlerini sudan çıkarın ve kurulayın. Ardından hafifçe yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

6. Her bir patlıcan diliminin üzerine kıymalı harçtan yayın ve bu işlemi tüm dilimler bitene kadar tekrar edin.

7. Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin ve fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

8. Fırında kıymalı patlıcanlarınız kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sarımsaklı Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gram makarna (istediğiniz türde)

  • 5-6 diş sarımsak (ince kıyılmış)

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım su bardağı süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Parmesan peyniri (servis için)

  • Taze doğranmış maydanoz (servis için)

Hazırlanışı:

1. Tencerede bol su kaynatın ve içine biraz tuz ekleyin. Makarnayı su kaynar kaynamaz içine atın.

2. Makarnaları paket üzerindeki talimatlara göre pişirin. Al dente kıvamında olmasına dikkat edin.

3. Makarna pişerken, başka bir tavada tereyağını eritin. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Sarımsaklar güzelce kokularını salana kadar pişirin.

4. Tereyağının üzerine sütü ekleyin ve karıştırın. Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek sosunuzu tatlandırın.

5. Pişmiş olan makarnaları süzün ve tencereye geri alın.

6. Hazırladığınız sarımsaklı sosu makarnaların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Makarnaların her tarafının güzelce sosla kaplanmasını sağlayın.

7. Servis tabaklarına alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirin.

8. Taze doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak bir şekilde servis yapın.

Kavunlu Tatlı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 büyük dilim kavun

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı bal

  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü

  • Taze nane yaprakları (süslemek için)

Hazırlanışı:

1. Kavunu güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından küçük küçük doğrayın.

2. Doğradığınız kavun parçalarını bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.

3. Ayrı bir kasede yoğurdu güzelce çırpın.

4. Yoğurdun içine bal ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırın.

5. Hazırladığınız kavun püresini yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

6. Tatlı karışımınızı servis yapacağınız kaselere paylaştırın.

7. Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x