Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

2026-2030 Yıllarını Kapsayacak Yeni Tarife Dönemi Hazırlıkları

Elektrik dağıtım şirketleri, 2026-2030 yıllarını kapsayacak yeni tarife döneminin hazırlıklarına başladı. Bu dönemde elektrik sektöründe önemli değişimler ve gelişmeler bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelecek 5 yıllık döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Üretimde ve tüketimde yaşanan değişiklikler, dijitalleşme ve beraberinde getirdiği fırsatlar ile siber riskler, eski yöntemlerle elektrik hizmetlerinin sunulamayacağını gösteriyor. Dolayısıyla, 2026-2030 dönemine farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.” dedi.

Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Aydem Enerji şirketinin CEO’su Serdar Marangoz, yeni döneme yönelik hazırlıklarını anlattı. Marangoz, Aydem Enerji’nin elektrikteki önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, 6 milyon kişiye dağıtım yaptıklarını vurguladı.

Enerjide kesintisizlik ve verimliliğin sağlanması için yapay zeka teknolojilerini kullandıklarını belirten Marangoz, son 5 yılda 750 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımların yüzde 20’sinden fazlasını teknolojiye ayırdıklarını ifade eden Marangoz, dağıtıma ve yenilemeye yaptıkları yıllık 250 milyon dolarlık yatırımı vurguladı.

“Reel Yatırım Artışı ve Yenilenebilir Enerji Alanında Büyüme Hedefimiz”

Marangoz, 2026-2030 dönemini kapsayacak yeni tarife dönemine ilişkin yapılan hazırlıkları değerlendirirken, şunları söyledi: “Dağıtım sektöründe önemli yatırımlar yapan bir grupuz. Müşteri başına yapmış olduğumuz yatırım sektör ortalamasının üzerinde. Yeni döneme hazırız ve EPDK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Reel yatırım artışıyla hareket edeceğiz.”

Yenilenebilir enerji alanında da büyümeyi hedeflediklerini belirten Marangoz, 2024’te 1180 megavatlık yenilenebilir enerji gücüne sahip olduklarını söyledi. Marangoz, gücün 2025’te 1216 megavata çıkacağını ve 5 yıl içinde kapasitelerini 1800 megavatların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Related Posts

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Asya piyasalarında dalgalı seyir: Ticaret savaşları yeniden gündemde

Asya borsaları, ABD’nin Çin’e yönelik tarifelerinde geri adım sinyali vermemesiyle yön arayışında. Bölgedeki yatırımcılar temkinli davranırken, liderlerden gelen açıklamalar ticari gerilimlerin yeniden tırmanabileceğine işaret ediyor.

İhtiyaç kredilerine faiz ayarı! Bankalarda oranlar revize edildi: İşte 100 bin TL’lik kredinin maliyeti

Yeni yılın ilk 3 ayında tüm kredi türlerinde faiz oranları belirgin şekilde düşerken, mart sonuna doğru tablo terse döndü. İhtiyaç kredisi faizleri mart sonunda yüzde 2.99-3.17 seviyelerine kadar gerilerken, bankalarda oranlar yukarı çekildi. Peki kredi faizlerinde yükseliş sürecek mi? 100 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için maliyetler ne kadar arttı? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir